Home‎ > ‎Vacancies‎ > ‎

UNIVERSITAIR DOCENT ONDERWIJSPEDAGOGIEK

posted 12 Feb 2018, 01:17 by ICO Education   [ updated 12 Feb 2018, 01:28 ]
Vrije Universiteit Amsterdam - 
Voor 0,8 fte
Vacaturenummer 18039

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) is een vooraanstaande, innovatieve en groeiende universiteit die midden in de samenleving staat en actief bijdraagt aan de ontwikkelingen in onderwijs en onderzoek. 
Op de campus aan de snelst groeiende economische regio van Nederland (de Zuidas), werken ruim 4.000 medewerkers en volgen ruim 25.000 studenten wetenschappelijk onderwijs. 

De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) van de VU is uniek door de combinatie van de disciplines psychologie, pedagogiek en bewegingswetenschappen. Veel aandacht wordt besteed aan de effecten van training, behandeling, begeleiding, opvoeding en onderwijs op het gedrag van gezonde mensen en mensen met een fysieke of mentale aandoening. Het onderwijsonderzoek is samengebracht in onderzoeksinstituut LEARN! 
De sectie Onderwijswetenschappen van de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen zoekt een zeer gemotiveerde Universitair Docent Onderwijspedagogiek. 

Functie-inhoud
Het verzorgen van onderwijs in de bachelor Pedagogische Wetenschappen en het bijbehorende Mastertraject Onderwijs en Innovatie. De Universitair Docent ontwikkelt onderwijs en vervult een coördinerende rol. 

Naast de onderwijsinvulling wordt wetenschappelijk onderzoek verricht. We zoeken iemand met ervaring op het gebied van de onderwijspedagogiek die onderzoek doet gericht op het verbeteren van onderwijspraktijken. Dit onderzoek richt zich bij voorkeur op microprocessen in de klas en/of de invloed van sociale en culturele contexten op die processen. De kandidaat is ook in staat om vanuit theoretische en ethische beschouwingen kritisch te reflecteren op onderwijs. De kandidaat heeft ervaring met zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. Er wordt verder verwacht dat de kandidaat in staat is om subsidies te werven voor de ontwikkeling van nieuw onderzoek. Tevens hechten we er groot belang aan dat onderzoeksresultaten in de onderwijspraktijk worden gevaloriseerd.  

Functie-eisen
• Gepromoveerd in Onderwijswetenschappen, Pedagogische wetenschappen of een aanpalend gebied (zoals Psychologie of Sociologie); 
• ervaring in het geven van academisch onderwijs aan zowel bachelor als master studenten; 
• in bezit van een BKO (basiskwalificatie onderwijs) of bereid deze kwalificatie op korte termijn te behalen; 
• expertise in (internationaal) onderzoek op het gebied van onderwijs(pedagogiek), blijkend uit publicaties in toonaangevende (internationale) wetenschappelijke tijdschriften; 
• ervaring met leiding geven aan werkgroepen 
• ervaring met participatie in commissies en/of projectteam;. 
• expertise in het toepassen van zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden; 
• communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, in Nederlands en Engels, voor verschillende doelgroepen (studenten, collega’s, kinderen, ouders, en leraren); 
• bewezen in staat om onderzoeksmiddelen te verwerven (bij voorkeur als hoofdaanvrager) 

Gewenst is:
• ervaring met onderzoek in primair of voortgezet onderwijs; 
• ervaring als copromotor. 

Op www.werkenbijdevu.nl staan de aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Salaris
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3.475,- tot maximaal € 4.757, - (salarisschaal 11) bruto per maand bij een voltijds dienstverband (conform de CAO Nederlandse Universiteiten). 

Informatie en sollicitatie
Voor meer inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met dr. Marjolein Dobber (m.dobber@vu.nl) of dr. Chiel van der Veen (chiel.vander.veen@vu.nl). 

Uw sollicitatie, vergezeld van een motivatiebrief en een curriculum vitae, kunt u onder vermelding van het vacaturenummer gevolgd door uw achternaam tot en met 8 maart 2018 mailen naar vacature.pedagogiek.fgb@vu.nl. 
Sollicitaties die op een andere manier worden verzonden, worden niet in behandeling genomen. 

De selectiegesprekken vinden plaats in de week van 26 maart en 2 april 2018.