Home‎ > ‎Vacancies‎ > ‎

Promovendi voor de functie van junior beleidsmedewerker

posted 1 May 2017, 07:01 by ICO Education   [ updated 1 May 2017, 07:02 ]
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) biedt meerdere plaatsen aan in het kader van het Professional PhD Program (PPP).

Professional PhD Program
Het promovendi Netwerk Nederland (PNN) is in 2013 gestart met het PPP. In het PPP krijgen promovendi van diverse achtergronden de kans om een aantal maanden aan de slag te gaan in een uitdagend project in een organisatie. Met het programma wil het PNN de deelnemende organisaties kennis laten maken met de meerwaarde van promovendi en wil het promovendi de kans geven om in contact te komen met potentiële toekomstige werkgevers. Op deze manier kunnen promovendi ervaren hoe waardevol zij voor een organisatie kunnen zijn, door bewust gebruik te leren maken van de transferable skills, zoals projectmanagement en vakkundig presenteren.

Informatie over organisatie
NWO is de nationale wetenschapsfinancier en heeft tot taak wetenschappelijk onderzoek te bevorderen. Jaarlijks geeft NWO ruim 700 miljoen euro uit aan subsidies voor toponderzoek en -onderzoekers, apparatuur, en aan instituten waar toponderzoek wordt bedreven. NWO financiert zowel thematisch onderzoek gericht op maatschappelijke vraagstukken als vrij onderzoek dat door nieuwsgierigheid wordt gedreven. Werken binnen NWO veronderstelt passie voor de wetenschap.

Het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen (SGW) stimuleert excellent onderzoek op het terrein van de sociale en geesteswetenschappen. Hiervoor zijn verschillende financieringsinstrumenten beschikbaar. In het onderzoek komen vragen aan de orde als: wat is de invloed van vergrijzing op het onderwijs? Wat verklaart de leefbaarheid, bereikbaarheid en vitaliteit van steeds grotere steden? Hoe houden we kunst en cultureel erfgoed voor een breed publiek toegankelijk? Welke rol speelt religie in nationale en internationale conflicten? De resultaten van het onderzoek komen niet alleen ten goede aan de wetenschap, maar ook aan maatschappelijke organisaties, de culturele sector en het bedrijfsleven.

SGW is op zoek naar promovendi voor de functie van 
junior beleidsmedewerker 
voor de periode 1 oktober 2017 tot 1 april 2018 of de periode van 1 januari 2018 tot 1 juli 2018. 
Vacature

De junior beleidsmedewerkers assisteren in de beoordelingsrondes van SGW, met name bij het zoeken van referenten en het formeren en ondersteunen van beoordelingscommissies. Referenten zijn wetenschappelijke specialisten die een oordeel geven over een voorstel aan NWO voor financiële steun aan een onderzoeksproject.


De medewerker die wij zoeken heeft:
- een afgeronde masterstudie bij voorkeur in de sociale wetenschappen, is bezig met een promotietraject en keert na afloop van de aanstelling bij NWO terug naar de universiteit om het promotietraject af te ronden;
- belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek;
- goede redactionele- en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en Engels.


Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mariël Schweizer, Senior beleidsmedewerker, via 070-3440939 of via m.schweizer@nwo.nl. Wil je solliciteren stuur dan een mail aan m.schweizer@nwo.nl. De vacature staat open tot en met 11 juni 2017.

Wij bieden
Een aanstelling voor een promovendus voor 0,8-1,0 fte voor de duur van 6 maanden als junior beleidsmedewerker. De functies zijn ingedeeld in schaal 10 van bijlage 1 van CAO-Onderzoekinstellingen. Naast 8% vakantiegeld biedt NWO een eindejaarsuitkering en een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.