Home‎ > ‎ICO News‎ > ‎

Vooraankondiging: Workshop over buitenpromovendi

posted 11 Jul 2018, 04:05 by ICO Education   [ updated 11 Jul 2018, 04:06 ]
12 oktober 2018, Wijnhaven, Den Haag
Doelgroep: buitenpromovendi, beleidsmedewerkers, en andere geïnteresseerden

Het Expertise Centrum voor de Promotie Opleiding organiseert samen met het Dual PhD Centrum op vrijdagmiddag 12 oktober 2018 een workshop over Buitenpromovendi. Locatie: Wijnhaven, Den Haag

Buitenpromovendi vormen een grote maar vaak vergeten groep promovendi. Ze hebben geen aanstelling en geen werkplek bij de universiteit. Vaak is hun promotor de enige connectie met de universiteit en staan ze beperkt of niet op de radar van graduate schools. Terwijl graduate schools ook voor buitenpromovendi meerwaarde kunnen hebben.

Voorbeelden van buitenpromovendi zijn: (1) personen die (naast hun baan) volledig in hun eigen tijd aan een promotie werken; (2) personen die een beperkte hoeveelheid tijd krijgen, bijvoorbeeld 1 dag per week, om in de baas zijn/haar tijd aan de promotie te werken; (3) gepensioneerden die aan een promotie werken.

In deze interactieve workshop krijgen deelnemers een beeld van de diverse programma's die universiteiten en andere organisaties in Nederland hebben ontwikkeld voor buitenpromovendi. Rapporteren we uitkomsten van onderzoek naar buitenpromovendi. En delen buitenpromovendi zelf hun ervaringen.

Noteer alvast deze middag in de agenda! Een concept programma en de mogelijkheid je op te geven volgt na de zomervakantie.

Ken je, of werk je aan, een programma dat is ontwikkeld voor buitenpromovendi dat zeker aandacht verdient voor deze middag? Laat ons dan weten. Email: i.c.m.van.der.weijden@cwts.leidenuniv.nl