Home‎ > ‎ICO News‎ > ‎Vacancies‎ > ‎

Thema-expert op het terrein van 'leraren en curriculumontwikkeling op school' met een achtergrond in de schoolpraktijk en/of schooladvies (32 uur)

posted 13 Mar 2019, 03:41 by ICO Education   [ updated 13 Mar 2019, 03:42 ]
SLO - 

SLO heeft als landelijk kenniscentrum leerplanontwikkeling een unieke focus: de ontwikkeling van het curriculum in het primair, speciaal en voortgezet onderwijs in Nederland. We ontwikkelen samen met het onderwijsveld de doelen, kaders en instrumenten waarmee scholen hun opdracht vanuit een eigen visie kunnen vervullen. We brengen praktijk, beleid, maatschappelijke ontwikkelingen en onderzoek samen. Onze expertise stellen we beschikbaar aan onderwijs en overheid, bijvoorbeeld in de vorm van leerplannen, tools, voorbeeldlesmaterialen, conferenties en rapporten. SLO ontwikkelt zich tot een organisatie die open en proactief samenwerkt aan het curriculum met leraren, scholen en betrokken partijen.

Wie zoeken we?

Een thema-expert op academisch niveau met een achtergrond in de schoolpraktijk, schooladvies en/of -begeleiding in basis- en voortgezet onderwijs (32 uur).

Wat ga je doen?

In de functie van thema-expert ontwikkel je kennis over effectieve curriculumontwikkeling op scholen en de factoren die hierop van invloed zijn. Je hebt een scherpe blik op de schoolpraktijk en legt de verbinding tussen het landelijke onderwijsbeleid en het curriculum op schoolniveau. Je relateert de ontwikkeling van het curriculum aan professionele ontwikkeling van leraren en schoolontwikkeling in basis- en voortgezet onderwijs. Je verbindt op effectieve wijze vakinhoudelijke experts binnen SLO aan andere organisaties en experts, en draagt zo bij aan de strategische doelen en positionering van SLO.

Wat verwachten we van je?

·       De focus van deze functie ligt op de ontwikkeling van praktische producten en diensten waarmee leraren, curriculumcoördinatoren, schoolleiders en eerstelijnsorganisaties kunnen werken aan de ontwikkeling van het curriculum op school.

·       Je hebt een academisch werk- en denkniveau en je beschikt over een afgeronde WO-opleiding, bijvoorbeeld onderwijskunde of bestuurs- en organisatiewetenschappen, aangevuld met (in)formele scholing.

·       Je spreekt de taal van de school en hebt aantoonbare ervaring met begeleiding van (groepen) leraren en scholen, blijkend uit succesvolle advies- en begeleidingstrajecten.

·       Je beschikt over een netwerk van lerarenopleiders, aanbieders van nascholing, beleids- en belangenorganisaties en/of (inter)nationale kennisorganisaties.

·       Je zoekt actief in- en extern de samenwerking en je bent hierin sociaal ondernemend.

·       Je beschikt over uitstekende mondelinge- en schriftelijke vaardigheden en bent in staat om systematisch en conceptueel te denken en werken.

·       Je beschikt over aantoonbare adviesvaardigheden en betracht hierin objectiviteit.

·       Je beschikt over aantoonbare kennis van en ervaring met projectmanagement, projectleiderschap.

 

Verder van belang

·       De werkzaamheden worden verricht vanuit onze locaties in Utrecht en Enschede. De organisatie heeft het voornemen om in zomer 2020 te verhuizen naar één centrale locatie in het midden van het land.

·       De gesprekken vinden plaats op donderdag 18 april in Enschede.

·       Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Ons aanbod

·       SLO heeft een eigen cao. Door modern HR-beleid faciliteren we medewerkers optimaal voor hun taak.

·       Je krijgt aanvankelijk een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Bij goed functioneren wordt deze omgezet in een vaste aanstelling.

·       Je functie is gewaardeerd conform cao SLO tussen de € 3.717,- en € 5.788,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 40 uur, exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.

Interesse of meer informatie?

·       Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Monique van de Hoeven, manager PO, telefoon (053) 4840309

·       Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Loes Langendonk, (HR), telefoon (053) 4840414

·       Stuur je motivatie met CV uiterlijk 3 april naar HR@slo.nl, t.a.v. Loes Langendonk

·       We gaan zorgvuldig om met je gegevens, bekijk voor meer informatie onze privacyverklaring