Home‎ > ‎ICO News‎ > ‎Vacancies‎ > ‎

Senior onderwijskundig adviseurs/trainers (0,8 fte)

posted 15 May 2019, 03:58 by ICO Education   [ updated 15 May 2019, 04:01 ]
Universiteit Utrecht, afdeling Onderwijsadvies en Training - 
Functie
De afdeling Onderwijsadvies & Training (O&T) is op zoek naar gepromoveerde senior adviseurs/trainers. O&T nodigt kandidaten uit te reageren op onderstaande profielomschrijving en aanbod. We zijn op zoek naar senior adviseurs/trainers die op verschillende inhouden en werkterreinen van O&T inzetbaar zijn, met een brede expertise en ervaring, in het bijzonder met curriculumontwerp, toetsing en feedback, didactiek en leren van professionals.

Senior adviseurs/trainers adviseren en begeleiden bij onderwijsontwikkeling en trainingen voor onderwijsprofessionals, veelal als maatwerk en co-creatie, gebaseerd op actuele wetenschappelijke inzichten in het hoger onderwijs en andere onderwijssectoren.

Profiel
De ideale kandidaat voor deze functie is/heeft:
 • gepromoveerd;
 • bij voorkeur een achtergrond in een van de onderwijswetenschappen;
 • ruime ervaring en affiniteit met advies en trainingen voor onderwijsprofessionals;
 • een gesprekspartner voor docenten en leidinggevenden in het onderwijs;
 • resultaatgericht en ervaren in projectmatig werken;
 • in staat om zelfstandig projecten te acquireren en declarabel te werken;
 • initiatiefrijk en vernieuwingsgezind;
 • zelfstandig en kan goed samenwerken;
 • goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands én het Engels;
 • een onderbouwde visie op goed onderwijs;
 • een netwerk van contacten in het hoger onderwijs en andere onderwijssectoren;
 • bij voorkeur ervaring als docent.
Aanbod
Wij bieden voor deze functie een aanstelling als medewerker onderwijsontwikkeling voor de duur van 1 tot maximaal 2 jaar in tijdelijke dienst. Bij goed en volledig functioneren en indien de bedrijfsvoering van Onderwijsadvies & Training het toelaat is er de mogelijkheid tot verlenging in een vast dienstverband. Het salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimaal € 3.637,- bruto en maximaal € 5.656,- bruto per maand (schaal 11/12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden. Kijk voor meer informatie op: Werken bij de Universiteit Utrecht.

Voor deze functie is de basis- en een seniorkwalificatie onderwijskundig advies- en ontwikkelwerk vereist. Wie deze niet bezit wordt verwacht tijdens de aanstelling een portfolio voor te bereiden.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze procedure.

Over de organisatie
Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

Onderwijsadvies & Training maakt deel uit van de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. De faculteit Sociale Wetenschappen staat voor toonaangevend onderwijs en onderzoek in de gedrags- en maatschappijwetenschappen. De focus ligt op de disciplines algemene sociale wetenschappen, culturele antropologie, onderwijswetenschappen, pedagogiek, psychologie en sociologie. Onderzoek en onderwijs zijn gebundeld in vijf zwaartepunten: Behaviour in Social Contexts, Child and Adolescent Studies, Cognitive and Clinical Psychology, Educational and Learning Sciences, en Methodology and Statistics for the Behavioural and Social Sciences.

De Undergraduate en Graduate School verzorgen voor ruim 5.600 studenten een breed palet aan bacheloropleidingen en masterprogramma's. De faculteit telt ongeveer 850 medewerkers, die ieder op eigen wijze bijdragen aan de opleiding en vorming van jong talent en aan het onderzoeken en helpen oplossen van wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken.

Kerntaak van Onderwijsadvies & Training is het bieden van dienstverlening aan het onderwijs waarbij gebruik wordt gemaakt van inzichten uit de onderwijswetenschappen. Wij werken voor verschillende doelgroepen binnen de Universiteit Utrecht en andere onderwijsinstellingen in vooral het hoger, voortgezet, beroeps- en primair onderwijs. Onderwijsadvies & Training kent een flexibele teamstructuur ingedeeld in inhoudelijke thema’s van het advies- en trainingswerk. Onderwijsadvies & Training heeft 50 medewerkers.
Aanvullende informatie

Meer informatie over het werk van Onderwijsadvies & Training is te vinden op onze website.

Voor meer informatie over de inhoud van de functies kun je contact opnemen met één van de leden van ons managementteam via Veronica Maassen, telefoon 030 - 253 22 61 of v.maassen@uu.nl.

Solliciteren
Je kunt reageren via onderstaande sollicitatieknop. Jouw reactie dient uiterlijk 2 juni 2019 ontvangen te zijn. De eerste ronde selectiegesprekken vindt plaats vanaf 11 juni 2019, de tweede ronde vanaf 24 juni 2019. Wij streven naar een indiensttreding per 1 september 2019.

Reageren uiterlijk 02/06/2019
Solliciteer