Home‎ > ‎ICO News‎ > ‎Vacancies‎ > ‎

Promovendus Onderwijswetenschappen (Stress ervaringen van leraren in relatie tot hun motivatie en inzet voor leren)

posted 28 Mar 2019, 00:36 by ICO Education   [ updated 28 Mar 2019, 00:36 ]
Universiteit van Amsterdam - Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen – Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) 
Sluitingsdatum 30 april 2019
Functieomvang 38 uur per week
Salarisindicatie € 2.325,00 tot € 2.972,00 bruto per maand, op basis van 38 uur per week

Heb jij een passie voor Onderwijsonderzoek? Wij zijn per juni/juli op zoek naar een ambitieuze promovendus/promovenda, die geïnteresseerd is in het bestuderen van motivationele en andere psychologische factoren die het leren van leraren verklaren, gebruikmakend van intensieve kwantitatieve methoden.

De promovendus/promovenda zal deelnemen aan een groter onderzoeksproject, gefinancierd met een NRO subsidie voor fundamenteel onderzoek. De titel van het overkoepelende project is “De rol van veerkracht en toekomstperspectief in het omgaan met stress en zelfgereguleerd leren van leraren en leerlingen“. Het project van de promovendus/promovenda zal zich focussen op de psychologische processen die het leergedrag van leraren verklaren, met specifieke focus op veerkracht (resilience) en toekomstperspectief (future time perspective). Deze constructen worden als relatief stabiele persoonlijke kenmerken (traits) en als dagelijks variërende toestanden (states) in kaart gebracht en aan elkaar gerelateerd. Wanneer de rol van veerkracht en toekomstperspectief duidelijk is zal, op basis hiervan, een interventie worden ontwikkeld en geëvalueerd die leraren moet helpen beter om te leren gaan met stress, ten behoeve van hun professionele leren.


Werkzaamheden / Projectomschrijving
Wat ga je doen?
Het promotieproject “Teachers’ handling of job-related stress in support of their self-regulated professional learning behaviour: The role of future time perspective and resilience” omvat een

kwantitatieve studie naar de (dagelijkste) stress die leraren ervaren, hoe deze stress hun (dagelijkse) leergedrag beïnvloedt, en hoe deze relatie verklaard kan worden aan de hand van de motivationele variabelen veerkracht (resilience) en toekomstperspectief (future time perspective). Een meer gedetailleerde projectbeschrijving kan worden opgevraagd bij dr. Joost Jansen in de Wal. In het kader van dit project zal je:

· Een proefschrift schrijven, waarvoor je:
o een intensieve dataverzameling zal uitvoeren, waarbij je onderzoeksassistenten (mede) zal aansturen;
o data zal analyseren aan de hand van geavanceerde statistische methoden;
o resultaten zal rapporteren in (inter)nationale wetenschappelijke tijdschriften en op wetenschappelijke congressen;
o een interventie zal uitvoeren en evalueren die gebaseerd is op onderzoeksresultaten.

De promovendus/promovenda zal worden begeleid door dr. Joost Jansen in de Wal, dr. Jaap Schuitema en prof. dr. Thea Peetsma. De kandidaat zal daarnaast samenwerken met een postdoc onderzoeker die ook betrokken is bij het gehele project.

Profiel
Wat heb je hiervoor nodig?

Je hebt:
· een (bij voorkeur research) masterdiploma in Onderwijswetenschappen, Psychologie, Pedagogiek, Human resource development of aanverwante vakgebieden;
· een sterke interesse in psychologische processen die motivatie en leergedrag (van leraren) beïnvloeden;
· communicatie- en academische schrijfvaardigheid in het Nederlands en Engels;
· bij voorkeur ervaring in het organiseren en coördineren van projecten;
· bij voorkeur ervaring met (grootschalige/longitudinale) vragenlijstonderzoeken / interventiestudies;
· bij voorkeur ervaring met publiceren in wetenschappelijke tijdschriften.

Je bent:
· gepassioneerd over (onderwijs) onderzoek, specifiek over het leren van leraren en/of motivatie voor leren en/of stress en leren;
· communicatief vaardig en in staat om in gewone mensentaal over je onderzoek te praten;
· geïnteresseerd in geavanceerde statistische methoden.

Wat bieden we jou?
Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht afkomst, huidskleur of overtuiging. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Inlichtingen
Heb je nog vragen of wil je het uitgebreide onderzoeksvoorstel lezen? Neem dan contact op met:
Dr. Joost Jansen in de Wal, (T: +31 6 33 76 84 47, e-mail: j.jansenindewal@uva.nl)

Je kunt via onderstaande link online solliciteren. Meer weten over werken bij de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen? Kijk op onze website

Aanstelling
Het betreft een tijdelijke aanstelling van 38 uur per week voor de duur van vier jaar (afhankelijk van wekelijkse uren). De aanstelling is eerst voor één jaar. Na een goede beoordeling en ongewijzigde omstandigheden vindt verlenging plaats met maximaal 36 maanden, wat zou moeten leiden tot de promotie. Wij zullen een onderwijsplan opstellen, waarin ook het bijwonen van cursussen en (internationale) bijeenkomsten is opgenomen. Tevens word je ingezet voor het geven van onderwijs aan bachelor studenten (maximaal 10% van je aanstelling).

Je salaris is € 2.325,00 bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot € 2.972,00 in het laatste jaar op basis van volledige werktijd, conform de Cao Nederlandse Universiteiten. Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Sollicitatie
Herken je je in het profiel? Dan zien we natuurlijk jouw brief en cv graag tegemoet. 

De sluitingsdatum is 30 april-2019. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 8 en/of 15 mei a.s.
Solliciteer nu https://ssl1.peoplexs.com/Peoplexs22/CandidatesPortalNoLogin/ApplicationForm.cfm?PortalID=16107&VacatureID=1035347

Wij stellen acquisitie niet op prijs