Home‎ > ‎ICO News‎ > ‎Vacancies‎ > ‎

Promovendus kwalitatief onderzoek reflectieonderwijs Huisartsopleiding

posted 4 Jul 2019, 06:26 by ICO Education   [ updated 4 Jul 2019, 06:26 ]
Erasmus MC / VU Mc

  • Vacature sluit 31-07-2019


#27.22.19.TG
36 uur per week


Functie inhoud

Als wetenschappelijk onderzoeker doet u onderzoek naar de manier waarop huisartsen in opleiding reflecteren op hun ervaringen. Reflectie is een belangrijk onderdeel van de Huisartsopleiding, maar er is nog weinig bekend over hoe en waarover aios in de praktijk reflecteren. Het onderzoek richt zich op het concreet en waardevol maken van reflectie tijdens de Huisartsopleiding. Hiertoe maken we video- en audio opnames van leersituaties, welke we analyseren met een combinatie van kwalitatieve methodes (Discursieve Psychologie en Content Analysis).

Het is de bedoeling dat u, ondersteund door de projectgroep, bovengenoemde gegevens verzamelt en analyseert. Daarnaast bent u verantwoordelijk voor het presenteren en publiceren van de resultaten en het onderhouden van goede contacten met zowel de deelnemers aan het onderzoek als de staf van de Huisartsopleiding. U zorgt ervoor dat uw kennis op het gebied van de onderzoeksmethodes up-to-date blijft. Het is de bedoeling dat het onderzoek na vier jaar leidt tot een promotie.

U bent werkzaam op de Huisartsopleiding van het Erasmus MC. Het project is een samenwerking van de Huisartsopleidingen van het Erasmus MC en het VU medisch centrum (VUmc).

Werkomgeving

In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw.

De afdeling Huisartsgeneeskunde heeft onder meer de taak huisartsen op te leiden. De driejarige huisartsopleiding is een medische specialisatie na het artsexamen. De artsen in opleiding werken 4 dagen per week in een huisartspraktijk onder begeleiding van een ervaren huisarts. Daarnaast volgen zij één dag per week groepsonderwijs op de afdeling. Verbetering van dit onderwijs is het doel van een groeiende groep enthousiaste onderzoekers. De kandidaat zal hier deel vanuit maken en heeft de gelegenheid om deel te nemen aan conferenties en cursussen die relevant zijn voor de promotie.

Profiel

U beschikt over een masteropleiding waarin u ervaring met discours analyse of vergelijkbaar kwalitatief onderzoek heeft opgedaan. U heeft de ambitie om te promoveren. U heeft affiniteit met medisch onderwijs en de huisartsgeneeskunde. U bent communicatief vaardig in woord en geschrift (Nederlands en Engels) en In staat zelfstandig te werken en resultaten te vertalen naar de onderwijspraktijk. U bent een netwerker met goede contactuele eigenschappen. U heeft de ambitie om onderzoek te publiceren in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften. Ervaring met onderzoek in medische en/of onderwijscontext en onderwijservaring zijn een pre.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een geldig identiteitsbewijs, diploma’s en/ of relevante registraties zoals BIG/ RGS zijn een voorwaarde voor de aanstelling.

Wat bieden wij

Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor de periode van vier jaar. Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.361,- (schaal10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget en studiemogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Inlichtingen en solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met dhr. M. Veen, onderzoeker, telefoon: 010 704 36 31. Heeft u vragen over de sollicitatieprocedure? Dan staat Jerry Chandansingh, recruiter, u graag te woord. U kunt hem bereiken via 06 500 310 06.

U kunt solliciteren door gebruik te maken van deze link: https://www.connexys.nl/erasmusmcpublic/run/register$.startup?z_f_taal=1&z_kan_advertentie_id=27305