Home‎ > ‎ICO News‎ > ‎

Uitnodiging Symposium "Het tienerbrein in de praktijk"

posted 6 Jun 2018, 07:12 by ICO Education   [ updated 6 Jun 2018, 07:12 ]
VU Amsterdam - 15 juni 2018 - 
Het Centrum Brein & Leren nodigt u uit voor het landelijke symposium
‘Het tienerbrein in de praktijk. Over leren, brein en ontplooiing’ 

Voor wie
Het symposium richt zich op meerdere doelgroepen. Het biedt kennis en inzichten aan wetenschappers en beleidspersonen die werken in onderwijsvernieuwing en/of met het zich ontwikkelende kind of adolescent. Het is tevens interessant voor professionals in onderwijs en opvoeding, en voor coaches. Wat hen bindt is de interesse in ontplooiing van kinderen en jeugdigen en een multidisciplinaire aanpak van onderwijsvernieuwing.

Brug van wetenschap naar onderwijs- en opvoedingpraktijk
De focus van het symposium ligt op pre-adolescenten (vanaf circa 8 jaar oud) tot en met bijna-volwassenen van ruim 20 jaar oud. Aan de orde komen thema’s zoals leren, denken en redeneren, nieuwsgierigheid, bewegen, aandacht en sociale cognities. En de belangrijke vaardigheden binnen het domein van de executieve functies, zoals zelfinzicht, zelfregulatie, planning en empathie. Daarnaast worden aandachtsstoornissen en veel voorkomende functiestoornissen besproken. Het symposium beoogt een brug te slaan tussen wetenschappelijk inzicht en de praktijk van onderwijs en opvoeding.

Sprekers
De sprekers op 15 juni zijn gepromoveerd neuropsycholoog of onderwijswetenschapper met veel ervaring in de samenwerking met het toegepaste praktijkveld. Wat hen mede bindt is een grote interesse in multidimensionele samenwerking met andere wetenschappelijke- en praktijkprofessionals.

Het gaat om: dr. Sanne Dekker, prof. dr. Renate de Groot, dr. Jos Hendriksen, dr. Petra Hurks, prof. dr. Jelle Jolles, prof. dr. Lydia Krabbendam, dr. Helen Reed en dr.Marleen van Tetering.

Meer informatie over de sprekers en hun lezing vindt u hier.
Klik hier om het programma in uw browser te bekijken.

TOEGANG
Het symposium vindt plaats in het Auditorium van de Vrije Universiteit Amsterdam tussen 09:30 en 15:00 uur. De kosten van het symposium bedragen €125 en is inclusief koffie/thee, lunch en receptie.
Aansluitend op het symposium geeft prof. dr. Jelle Jolles een publiekslezing, die is ingebed in zijn oratie. Deze openbare les is vrij toegankelijk en begint om 15:45 uur in de Aula.

INSCHRIJVEN
U kunt zich inschrijven via het online inschrijvingsformulier.
Let op: het aantal plaatsen voor dit symposium is beperkt.
Na uw inschrijving en ontvangst van betaling ontvangt u een bevestiging van deelname. Pas dan is uw inschrijving definitief. Plaatsing vindt plaats op volgorde van inschrijving.

Ċ
ICO Education,
6 Jun 2018, 07:12