Home‎ > ‎ICO News‎ > ‎

Oproep aan ICO stafleden: Nomineren we jouw PhD voor de KNAW discussiemiddag?

posted 26 Mar 2015, 04:50 by ICO Education   [ updated 26 Mar 2015, 04:51 ]
Op 1 mei a.s. organiseert de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen een discussiemiddag voor promovendi over de invloed van het wetenschappelijk beleid op het promotietraject. In het kielzog van de opgewelde discussie over de staat van de wetenschap (denk aan Science in Transition en Science 2.0) wil de KNAW deze discussie aanwakkeren onder de grootste groep wetenschappers: promovendi.

De doelstelling van deze middag is om het gesprek over wetenschappelijke waarden aan te slingeren onder promovendi. Deze middag zal bestaan uit twee gedeeltes: rondetafelgesprekken met promovendi uit vergelijkbare vakgebieden en een plenair deel waarin aanbevelingen worden gepresenteerd voor het Nederlandse onderzoeks- en onderwijsbeleid. De gesprekken zijn er op gericht om tot een analyse van de waarde van het promotietraject te komen en aanbevelingen te formuleren voor het wetenschapsbeleid. De gehele middag zal plaatsvinden op het Trippenhuis te Amsterdam en het programma begint om 13.00 u.

De KNAW nodigt ICO uit één van onze promovendi af te vaardigen voor deze rondetafelgesprekken. Wij horen graag van jullie of jullie een van je promovendi hiervoor wilt nomineren. Nominaties kunnen tot uiterlijk 30 maart , voorzien van een korte toelichting, worden gemaild aan c.vonk@vu.nl . De ICO Wetenschapscommissie zal vervolgens een keuze maken uit de genomineerde kandidaten.