Home‎ > ‎ICO News‎ > ‎

Nog maar één week tot ORD 2019

posted 6 Jun 2019, 01:09 by ICO Education   [ updated 19 Jun 2019, 02:19 ]

Van 26 tot en met 28 juni 2019 vindt de ORD plaats bij de Open Universiteit in Heerlen. De OU werkt daarvoor samen met de buren: Zuyd Hogeschool en ROC Arcus College. Het thema ‘Onwijs onderwijs’ staat centraal en het belooft een prachtig congres te worden!

 “Onwijs onderwijs”. Niets is mooier dan als docent en onderwijsinstelling bij te dragen aan het leren en de ontwikkeling van mensen, in welke fase van hun leven ze ook verkeren. Maar hoe geven we dat in het onderwijs vorm? Hoe zorgen we dat met gebruik van nieuwe technologie onderwijs ‘state-of-the-art’ is en goed aansluit bij de maatschappelijke behoefte? Hoe kunnen we met ons onderwijs grensverleggend zijn en alle leerlingen en studenten voorbereiden op hun toekomst en lerenden in het werkveld helpen zich verder te ontwikkelen? Onderwijskundig onderzoek is de motor om dit te bereiken! Met “onwijsgave, -coole, -slimme, -effectieve en -efficiënte” ideeën, nieuwe innovatieve methodieken, en uitdagende en interessante onderwijsontwerpen kunnen we wetenschappelijke inzichten verwerven en gezamenlijk de praktijk verder ontwikkelen.

Je kunt nog inschrijven voor de ORD 2019, mocht je dit niet al gedaan hebben:

 

 

Inschrijven

 

 

Onwijs papierloos

Alle benodigde informatie voor de ORD 2019 zal digitaal beschikbaar zijn. Bij de onsite registratie ontvang je dan ook geen tasje met programma, schrijfblokje, pen en flyers zoals op voorgaande edities. Wel krijg je een memory stick met de benodigde digitale documenten zoals het programma, het abstractboek en de plattegrond.

Je kunt ook gebruik maken van de Netwerkapp. Deze app kun je gratis installeren op je tablet of op je smartphone. Uiteraard treft je alle congresinformatie aan in deze app. Het programma wordt overzichtelijk weergegeven en je kunt sessies selecteren zodat deze worden opgenomen in je persoonlijke programma. Daarnaast kun je in de app algemene inhoudelijke oproepen plaatsen als ook privé chatten met mededeelnemers en afspraken tijdens de ORD met elkaar inplannen.

De app is nu al te installeren:

1. Download de Netwerkapp (van Inscene Company) op je telefoon/tablet via de App Store, Google Play of de Windows Phone Store of via get.networkapp.eu.
2. Registreer met je LinkedIn-account of e-mail
3. Gebruik de eventcode: ORD2019


Wil je nu alvast het abstractboek bestuderen? Dat kan:

 

 

Abstractboek 

 

 

 

 

Alle info op een rijtje

Het volledige programma, inclusief parallelsessies en abstracts zijn ook via de website te bekijken. Klik op onderstaande koppen om direct naar de juiste pagina te gaan:

promovendi pre-conferentie
Voorafgaand aan de ORD, op woensdagochtend 26 juni: met workshops waarin aandacht wordt besteed aan mogelijk uitdagende aspecten van het promotieproces en/of zaken die van waarde zijn voor na je promotie:

1. Hoe bereid je je proefschriftverdediging voor?
2. NRO - Subsidies, aanvraagprocedures en de kennisrotonde
3.
Research positions abroad
4. Theatre skills
5. Open science and reproducibility 


algemeen programma
Overzicht van alle programmaonderdelen per dag

keynotes

Data Enhanced Education and Educational Research
Prof. dr.
Marcus Specht, director LDE Centre for Education and Learning; Advanced Learning Technologies (Open University of the Netherlands)
 
De arbeidsmarktpositie van leraren: cycli, trends en (on)gewenst beleid op de onderwijsarbeidsmarkt
Frank Cörvers, bijzonder hoogleraar Onderwijsarbeidsmarkt (Universiteit van Tilburg); Hoogleraar Demografische transitie, menselijk kapitaal en werkgelegenheid (Universiteit Maastricht)
 
Het lerende brein: hoe kan hersenonderzoek nuttig zijn voor de onderwijspraktijk?
Dr. Nienke Atteveldt, associate professor (Vrije Universiteit Amsterdam)
 
Wij, niet ik. Leren en Werken in organisaties.
Prof. Piet van den Bossche, Learning in Organisations (Universiteit van Antwerpen); Associate Professor (Maastricht Universiteit)
 
Processen van professionele ontwikkeling van docenten en -teams ter bevordering van innovatief werkgedrag.
Prof. Dr. Regina Mulder (Universität Regensburg)
 
Onderzoek naar het ontwikkelen van kritische competenties in het hoger onderwijs: “Employability and readiness-for-the-profession at stake”
Prof. Dr. Martin Valcke (Ghent University Gent)
 
De ‘Ideale’ Leeromgeving: Wat moet je niet doen en wat wel (volgens de wetenschap)
Prof. Dr. Paul Kirschner, University Distinguished Professor; Professor of Educational Psychology (Open Universiteit Nederland)


parallelsessies
Overzicht van alle sessies inclusief abstracttekst; met zoek- en selecteerfunctie.

kom over de brug programma
Parallelprogramma op donderdag 27 juni: er wordt vooral vanuit best practices gekeken naar hoe we het onderwijs op basis van onderzoek en in samenwerking met onderzoekers verder kunnen ontwikkelen, verbeteren en vernieuwen.en we proberen de kloof tussen onderzoek en praktijk te dichten door een brug te slaan tussen het onderzoek gepresenteerd op de ORD en het onderwijsveld. Het thema dit jaar: het vergroten van studiesucces.

 

 

 

 

 

Inschrijven


 

Hotels

Via Preferred Hotel Reservations kun je je hotel boeken tijdens de ORD 2019. Preferred Hotel Reservations heeft voor de deelnemers van de ORD speciale tarieven en voorwaarden  onderhandeld. Klik op de knop om je hotelreservering te maken.

Reserveringen via Preferred Hotel Reservations kunnen tot 48 uur voor aankomst gratis bij de meeste hotels worden geannuleerd.

 

 

Hotel reserveren

 

 

Heerlen
In minder dan 2 uur vanaf Utrecht CS

Heerlen en omgeving heeft veel te bieden, is dichterbij dan menigeen denkt en is de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland. 

Parkstad Limburg telt vele unieke musea, staat bol van de bijzondere monumenten, laat nog een stuk Nederlandse mijnhistorie herleven en is jaarlijks gastheer van een lange reeks culturele en sportieve evenementen. Daarnaast wordt Parkstad Limburg ook wel eens de groene oase van Zuid-Limburg genoemd. Hellingbossen, beekdalen en plateaus worden afgewisseld met glooiende akkerbouw en imposante natuurparken, waar je naar hartelust kunt wandelen en fietsen.
Als je in de gelegenheid bent, kan je o.a. een bezoek brengen aan het grootste indoor skidorp ter wereld, de hoogste ‘wandeltrap' van Nederland, de meest innovatieve én moderne dierentuin van Europa, één van de grootste te bezoeken kastelen van Nederland, één van de 13 Wereld Erfgoedmonumenten van Nederland, de oudste en grootste abdij van Nederland, het grootste wereldtuinen object van Nederland en de grootste Romeinse opgravingen van Nederland. 

Voor meer informatie, klik hier voor de website van VVV Heerlen.
 

Onwijze wandeling
Heerlen heeft een uitgebreide collectie ‘Murals’, schilderingen en graffiti-werken op muren in de stad, met name in het centrum. Kleurrijke muurschilderingen; groot en klein! De collectie wordt regelmatig aangevuld met nieuwe werken. De gemeente voert bewust beleid waarbij street art en urban art-vormen alle ruimte krijgen: ook op grote vlakken en goed zichtbare plekken in de stad. Heerlen ziet Murals als kunstwerken in de openbare ruimte; kunst die toegankelijk is voor iedereen en een verfraaiing van de stad!

Op de stick en in de app tref je de muralwandeling aan: een route van ongeveer 5 km./ een uur langs de prachtige muurschilderingen.

Organisatie

De ORD 2019 wordt onder auspiciën van de VOR georganiseerd door de Open Universiteit, Zuyd Hogeschool en ROC Arcus College in samenwerking met het Leids Congres Bureau.

Het congres zal plaatsvinden op de onderwijscampus aan de Valkenburgerweg in Heerlen. De centrale locatie en de registratiebalie bevinden zich op het terrein van de Open Universiteit:

Valkenburgerweg 177
6319 AT Heerlen

   

 

Congressecretariaat
Leids Congres Bureau
Lammenschansweg 144
2321 JX Leiden
+31 (0)71 2020 303
ord2019@leidscongresbureau.nl
www.ord2019.nl