Home‎ > ‎ICO News‎ > ‎

KENNISNET & CELSTEC organiseren Online Masterclass Hoe maak ik van mijn leerlingen kritische webgebruikers?

posted 13 Mar 2013, 00:14 by ICO Education
We leven in een informatiemaatschappij. Studenten en leerlingen zoeken ook informatie op internet voor allerlei schoolse taken, zoals het schrijven van een werkstuk of het geven van een presentatie. Uit onderzoek blijkt het zoeken en vinden van betrouwbare en relevante informatie niet altijd eenvoudig. Dit vraagt van leerlingen en studenten een kritische houding. Het is mede de taak van het onderwijs leerlingen en studenten deze kritische houding bij te brengen. Maar hoe ontwerp je nu het onderwijs om deze vaardigheid bij leerlingen en studenten te ontwikkelen? 


Deze masterclass 'Hoe maak ik van mijn leerlingen kritische webgebruikers?'
13 maart: Start met een aantal leeractiviteiten en online discussies.
14 maart: Leeractiviteiten
15 maart van 15.00 - 16.00 live sessie met de expert (Saskia Brand-Gruwel).
16-18 maart: bestuderen literatuur
19 maart: 20.00 - 21.00 uur live sessie met twee promovendi (Johan van Strien en Jimmy Frerejean)
20 maart: sluiting

De Online Live Sessies zijn ook los te volgen.

Schrijf u in op http://portal.ou.nl/web/masterclass-ow-130313/

De masterclass gaat in op 1) de problemen die in het onderwijs worden ervaren als het gaat om de informatievaardigheden van leerlingen, 2) op de vaardigheden die we van hen verlangen en 3) de wijze waarop we onderwijs in deze vaardigheden kunnen vormgegeven.

De theorieën die ten grondslag liggen aan 'information literacy' en 'instructional design' bieden houvast voor het ontwikkelen van onderwijs om van leerlingen kritische webgebruikers te maken. U heeft na de masterclass dan ook een aantal richtlijnen in handen over hoe u het best uw onderwijs kunt inrichten om dit doel te bereiken.