Home‎ > ‎ICO News‎ > ‎

JOHANNES CORNELIS RUIGROK PRIJS 2019

posted 11 Oct 2018, 05:19 by ICO Education   [ updated 11 Oct 2018, 05:19 ]
U kunt vanaf heden voordrachten indienen voor de J.C. Ruigrok Prijs 2019 op het gebied van de Menswetenschappen.
Deze prijs van € 12.500,- is bedoeld als aanmoedigingsprijs voor onderzoekers die in 2014 of daarna gepromoveerd zijn. Sluitingsdatum voor nominaties is 1 januari 2019.
Het bestuur van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen maakt bekend dat de J.C. Ruigrok Stichting een prijs van € 12.500,- beschikbaar stelt ter bekroning van maatschappijwetenschappelijk onderzoek. In het jaar 2019 zal deze prijs bestemd zijn voor onderzoek op het gebied van de Menswetenschappen. 

Deze prijs is bedoeld als aanmoedigingsprijs voor onderzoekers die in 2014 of daarna gepromoveerd zijn. De prijs wordt aan één onderzoeker toegekend en is bedoeld voor Nederlanders, of voor buitenlanders die hun onderzoek hebben uitgevoerd aan Nederlandse instellingen van onderwijs en/of onderzoek. Het bestuur van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen verzoekt hoogleraren, resp. andere ervaren deskundigen in de desbetreffende wetenschappen aanbevelingen in te dienen voor de toekenning van de prijs. Deze aanbevelingen zullen worden beoordeeld door een commissie van leden van de Maatschappij uit het overeenkomstige vakgebied. De aanbevelingen moeten worden ondertekend door tenminste twee hoogleraren aan Nederlandse universiteiten, resp. andere terzake deskundigen. Zij dienen een omschrijving te bevatten van het onderzoek waarvoor toekenning van de prijs wordt aangevraagd, alsmede een curriculum vitae, een lijst van publicaties van de aanbevolene en drie exemplaren van het proefschrift.  

Wilt u een kandidaat voordragen? 
Lees dan eerst de circulaire op de website van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. https://www.khmw.nl/johannes-cornelis-ruigrok-prijs/