Home‎ > ‎ICO News‎ > ‎

Conferentie 'Onderzoek in en door de school'

posted 24 Jun 2014, 03:11 by ICO Education   [ updated 24 Jun 2014, 03:11 ]
Donderdag 13 november, Grolsch Veste Enschede, 9:15-17:30 uur - 


Het project ‘Datateams’ van de Universiteit Twente presenteert in samenwerking met de Stichting Carmelcollege, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de VO-Raad de tweede editie van de conferentie: 

‘Onderzoek in en door de school’

Centrale thema’s zijn:
· Het gebruik van data om het onderwijs te verbeteren
· De rol van de schoolleider bij onderzoek in de school
· Professionele ontwikkeling door onderzoek in de school

In het ochtendprogramma worden keynotes verzorgd door drie vooraanstaande wetenschappers op het gebied van data geïnformeerd werken, te weten Prof. dr. Klaas van Veen (Nederland), Dr. Mei Kuin Lai (Nieuw Zeeland) en Dr. Kim Schildkamp (Nederland).

In het middagprogramma krijgen deelnemers de gelegenheid om op een praktijkgerichte manier kennis te maken met of zich verder te verdiepen in onderzoek in de school door middel van de interactieve workshops en sessies. Er worden workshops gegeven over verschillende onderwerpen, zoals observaties in de klas, de onderwijsinspectie en opbrengstgericht werken, de rol van de schoolleider bij het werken met data en toetskwaliteit. Het aanbod is voor zowel het primair als het voortgezet onderwijs. Gedurende de dag wordt voldoende gelegenheid ingepland om te netwerken en om met elkaar in gesprek te gaan.

INTERESSE IN DEZE CONFERENTIE?
Inschrijving vanaf 1 juni 2014 via www.datateams.nl